Logotyp för Certec informerar-dagen. Två ansikten i profil som tittar på varandra.Certec informerar

"Teknisk och Mänsklig Assistans"

25 september 2008, 13.00 - 16.00


 

NYTT: I seminarielistan hittar du nu en hel del av presentationerna.

Välkommen till "Certec informerar" - i år på temat "Teknisk och Mänsklig Assistans". I fokus står den myllrande mängden av kombinationsmöjligheter mellan teknisk och mänsklig assistans och hur de kan berika människans tillvaro. Det är den kombinerade assistansen som är det intressanta, inte konkurrensen mellan olika assistansformer. Tekniken finns nu med överallt inom Den mänskliga sektorn i människors arbete med och för andra människor, inom exempelvis vård, skola, omsorg, frivilligarbete och stora delar av näringslivet.

Vi vill berätta om vilka insatser inom området "Teknisk och Mänsklig Assistans" som Certec och Föreningen Furuboda hoppas kunna genomföra tillsammans med stora delar av handikapprörelsen och många andra samhällsaktörer de närmaste åren. Vi vill också under dagen fånga upp dina synpunkter på Teknisk och Mänsklig Assistans och låta dem bli vägledande för det fortsatta arbetet.

Alla seminarier introducerar och bearbetar det övergripande temat Teknisk och Mänsklig Assistans utifrån sin vinkling. Den stora utställningen (i hela huset) har en särskild plats för fördjupande samtal och frågor om temat.

Bland utställarna i år finns, förutom Certecs egna:
Kulturcentrum Skåne
Elevdata
Datateket
DAHJM
DUMLE
Hjärnkraft
Horisont
Gewa AB
Bidraget "S
ysselsättning inom socialpsykiatrin" - Vård- och omsorgens kvalitetspris 2008 (i Eslöv)
m fl

”I Virtual Reality-laboratoriet har du chansen att få prova på det allra senaste inom så kallad Virtual Reality, en teknik som gör det möjligt att uppleva konstgjorda datorvärldar. Vi kommer bland annat att demonstrera ”Svarta lådan”, ett av Sveriges mest avancerade Virtual Reality-system.”

 

Inbjudan och program (pdf 55 kB) Hämta Adobe Reader

Seminarielista med något utförligare beskrivningar.

Välkommen med din anmälan till lena.leveen@certec.lth.se

Skriv "Certec informerar" i ämnesraden.

Skriv:

Välkommen!

Lena Leveen, tel 046-222 46 95

Senast ändrad: 2008-10-08